vrijdag 28 november 2014

Al 135 kilometer anti-tankgrachten langs de grens

Er is inmiddels ruim 135 kilometer aan anti-tankgrachten gegraven langs de grens met Rusland. Ook volgens algemeen directeur Viktor Nazarenko van de Oekraïense douane lang 86 kilometer van de grens met het buurland allerlei obstakels aangebracht om illegale grensoverschrijding tegen te gaan. De werkzaamheden maken deel uit van het project Stina, de Muur.

Sinds midden oktober is daarmee flinke vooruitgang geboekt, want toen stond de 'teller' nog maar op 62 kilometer anti-tankgrachten en 50 kilometer met versperringen. De grensbewaking heeft inmiddels 750 kilometer weten te beveiligen. De grens met Rusland is echter maar liefst 1.900 kilometer lang. Het is een kostbaar project waarvoor de regering 198.000 euro voor elke grenskilometer op tafel moet leggen.

Nazarenko maakte ook duidelijk dat nog altijd 409,3 kilometer grens niet onder controle is van de grensbewaking en het leger. Het gaat om de grensgebieden die worden beheerst door pro-Russische rebellen in de provincies Donetsk en Loehansk.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: