zondag 16 november 2014

Nieuwe regeringscoalitie wil bij de NAVO

Oekraïne moet haar neutrale positie opgeven het lidmaatschap van de NAVO nastreven. Dat staat in het ontwerp-coalitieakkoord. Er is ook een nieuwe veiligheidsstrategie nodig, waarin wordt vastgelegd wanneer één of meerdere landen als een potentiële vijand aangemerkt kunnen worden. Dat blijkt uit een publicatie op de website van het Blok-Porosjenko dat het voortouw heeft genomen bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regeringscoalitie.

Ook wordt in het ontwerpakkoord aangegeven dat het terugkrijgen van de door Rusland geannexeerde Krim tot de belangrijkste strategische doelen van de nieuwe regering dient te zijn. Vastgelegd is verder dat de defensie-uitgaven tenminste 3 procent van het bruto nationaal product dienen te zijn. Daar is jarenlang de hand mee gelicht, met als gevolg dat het Oekraïense leger over zwaar gedateerde wapens beschikte.

Het is volgens parlementslid Pavlo Rozenko van het Blok-Porosjenko de bedoeling dat het nieuwe parlement dinsdag 25 november voor het eerst bijeen komt.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: