dinsdag 18 november 2014

Onrust neemt toe onder bevolking Oost-Oekraïne

In het door de separatisten beheerste gebied in Oost-Oekraïne begint de bevolking genoeg te krijgen van alle problemen. In Sverdlovsk is geprotesteerd tegen de aanwezigheid van pro-Russische rebellen in deze stad in het door de separatisten bezette gebied in de provincie Loehansk. Zo'n 2.000 demonstranten verzamelden zich bij het stadhuis, waar ze de separatisten duidelijk maakten dat zij bij Oekraïne willen horen en geen boodschap hebben aan de Volksrepubliek Loehansk.

Vrouwen in Jenakieve in de provincie Donetsk eisten van het stadsbestuur dat 'onmiddellijk' de kinderbijslag uitgekeerd zouden krijgen. De zelfbenoemde burgemeester zei het geld niet te hebben en beloofde naar de provinciehoofdstad te gaan om de leiding van de Volksrepubliek Donetsk om financiele steun te vragen.

Vrijdag zou de kinderbijslag dan alsnog worden uitgekeerd. De burgemeester zou geen loze belofte hebben gedaan, aldus een andere stadsbestuurder die meldde dat met het meest recente humanitaire konvooi vanuit Rusland ook het nodige geld mee was gekomen. Om de boze vrouwen te kalmeren werden honderd voedselpakketten uitgedeeld.

De econoom Andrei Novak gaf op tv-zender 112Ukraine te kennen dat er steeds meer onrust onder de bevolking is vanwege gebrek aan werk en allerlei tekorten. "De separatisten krijgen steeds vaker te maken met protesten omdat de mensen niet eens meer in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: