vrijdag 28 november 2014

Rode cijfers voor eierproductent Avangardco

Eierproducent Avangardco is in de rode cijfers beland door afzetverlies als gevolg van de oorlogssituatie in het oosten van het land, maar ook omdat de economische crisis en de snelle waardevermindering van de hrivna het grootste agrarische bedrijf van Oekraïne flink parten speelt. Het netto verlies bedroeg 4,6 miljoen euro in de afgelopen negen maanden.

Over dezelfde periode in 2013 boekte Avangardco nog een winst van 130 miljoen euro. Avangardco is goed voor 55 procent van de eiermarkt en 92 procent van de droge eiproducten komen van de bedrijven van dit concern.

De waardedaling van de Oekraïense munt met maar liefst 38 procent speelde het bedrijf vooral parten, maar ook de noodgedwongen sluiting van twee kippenboerderijen in het door de separatisten beheerste gebied hakte er in. Die sluiting betekende een productievermindering van zo'n 10 procent. "We konden niet langer de veiligheid van onze medewerkers garanderen'', aldus directeur Irina Martsjenko van Avangardco vandaag op een persconferentie.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: