woensdag 31 december 2014

Regisseur Stone ziet 'hand van CIA' bij Maidan

De Amerikaanse filmregisseur en producer Oliver Stone werkt aan een documentaire over het voortijdige einde van de regeerperiode van president Viktor Janoekovitsj. Stone sprak in Moskou vier uur lang met de verdreven Oekraïense president over de gebeurtenissen van de afgelopen winter en liet na afloop weten dat hij daarin de hand van de CIA ziet. Precies zoals Russische media al maandenlang beweren.

Stone meent dat het ''duidelijk is dat de schutters die 14 politiemensen doodden en 85 verwondden, maar ook 45 betogers dood schoten, van buiten kwamen'', aldus de Amerikaan die zich naar eigen zeggen volledig laat leiden door de afgezette president en door vertegenwoordigers van politie en justitie onder Janoekovitsj.

''Veel ooggetuigen, ook Janoekovitsj en politiemensen, zijn er van overtuigd dat sprake is van buitenlandse inmenging via pro-Westerse groeperingen. Het ging om de CIA, zoveel is wel duidelijk'', schrijft Stone op zijn Facebookpagina. Zijn slotconclusie: "Gewapende neo-Nazi's probeerden Janoekovitsj meerdere keren te vermoorden en dwongen hem zo zijn land te ontvluchten.''

Bronnen: Unian, TSN

Geen opmerkingen: