woensdag 24 december 2014

VN ontevreden over registratie vluchtelingen

De VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) is niet tevreden over de manier waarop vluchtelingen worden geregistreerd in Oekraïne. De regionale vertegenwoordiger Oldrich Andrisek constateert dat er verschillende systemen naast elkaar worden gebruikt, waardoor er mensen tussen wal en schip dreigen te raken.

De cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en de Dienst voor Noodsituaties lopen fors uiteen. De regionale vertegenwoordiger van de UNCHR wil dat de autoriteiten één registratiesysteem gaan hanteren dat precies aangeeft hoeveel binnenlandse vluchtelingen er zijn en welke behoeften ze hebben.

Andrisek heeft ook kritiek op het kabinetsbesluit om de betaling van pensioenen en andere sociale uitkeringen stop te zetten aan bewoners van de door de separatisten bezette gebieden in de provincies Donetsk en Loehansk. Begin november besloot het kabinet dat de betalingen stop worden gezet, al kunnen de mensen die er recht op hebben zich buiten het gebied van de separatisten laten registreren en daar hun geld ophalen. Wie dat niet kan of wil, behoudt recht op het geld en kan het later uitgekeerd krijgen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: