maandag 26 januari 2015

Zeven militairen gedood in Oost-Oekraïne

Volgens het Oekraïense leger zijn in de afgelopen 24 uur zeven militairen in Oost-Oekraïne gedood. Dat meldt persbureau Reuters. In Oost-Oekraïne is de strijd tussen de pro-Russische separatisten en het leger opgelaaid. Een staakt-het-vuren heeft geen stand gehouden. Vorige week werd hevig gevochten om het vliegveld van Donetsk.

Zaterdag kwamen bij een raketinslag op Marioepol meerdere burgers om het leven. Volgens verschillende bronnen vielen daarbij minimaal dertig doden. De Oekraïense premier Jatsenjoek sprak eerder van zeker 21 doden en 83 gewonden. Volgens de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) is de raket afkomstig uit gebied dat in handen is van de separatisten. De OVSE heeft de plek onderzocht waar de raket is ingeslagen.

Vandaag komt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzittingen bijeen om te praten over de crisis in Oekraïne. Afgelopen zaterdag blokkeerde Rusland nog een verklaring van de raad waarin de beschieting van de Oekraïense stad Marioepol werd veroordeeld. De Veiligheidsraad heeft wel een keer of dertig over de crisis in Oekraïne vergaderd. Tot harde besluiten kwam het nooit, omdat Rusland aangaf zijn veto daarover te zullen uitspreken.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: