zaterdag 28 februari 2015

Janoekovitsj' tweede man pleegt zelfmoord

Parlementslid en voormalig tweede man van de Partij van de Regio's in Oekraïne Michail Tsjetsjetov heeft zelfmoord gepleegd in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Tsjetsjetov wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht een dubieuze rol te hebben gespeeld bij het invoeren van een aantal strenge wetten van voormalig president en leider van de partij Viktor Janoekovitsj.

Tsjetsjetov is vannacht uit het raam van zijn appartement in Kiev gesprongen, liet het OM vandaag weten. 'Ik heb geen morele kracht meer verder te leven. Ik denk dat dit het beste is voor iedereen', schreef hij op een briefje. Volgens Oekraïense media was de politicus op borgtocht vrij en droeg hij een enkelband.

Janoekovitsj probeerde medio januari 2014 een serie wetten door te voeren die het houden van demonstraties aan banden legden en 'extremisme' strafbaar stelden. Tsjetsjetov was op dat moment lid van een commissie die de stemmen in het Oekraïense parlement moest tellen. Hij zou met stemmen hebben gesjoemeld en wordt verdacht van machtsmisbruik.

Bron: Trouw

Geen opmerkingen: