zondag 22 februari 2015

Russische tanks en trucks met munitie grens over

Een legerwoordvoerder heeft gemeld dat gisteren 60 tanks en pantserwagens vanuit Rusland de grens over zijn gegaan naar Amvrojivka. Vandaar zijn ze doorgereden naar Novoivanivka, een dorp in de buurt van Marioepol. Tegelijkertijd ging een konvooi van 47 legertrucks met munitie via de grensovergang bij Izvarine naar Krasnodon en Loehansk. Ook zou een konvooi met 50 munitietrucks gisteren richting Novoazovsk zijn gereden, ook in de buurt van de havenstad Marioepol.

Russische vliegtuigen voerden in toenemende mate verkenningsvluchten uit in de omgeving van Marioepol, wat de speculaties voedt dat er vanuit de richting van Novoazovsk een aanval op de stad in voorbereiding is. Oekraïense militairen telden liefst veertien onbemande drones, waarvan ze er bij Starobil eentje neer wisten te halen.

De separatisten in zowel Donetsk als Loehansk hebben volgens Russische media aangekondigd dat zij komende dinsdag willen beginnen met het weghalen van de zware wapens van de frontlijn, zoals in het Minsk-2 akkoord overeen is gekomen. Eigenlijk had die terugtrekking aan beide zijden afgelopen maandag al moeten beginnen, maar toen werd er nog volop gevochten om het bezit van het stadje Debaltseve.

Bronnen: ZIK, Kiev Post

Geen opmerkingen: