woensdag 25 februari 2015

Troepenopbouw bij Marioepol gaat door

De troepenopbouw van de pro-Russische rebellen bij de stad Marioepol blijft doorgaan. Journalist en militair expert Dmitro Timtsjoek meldt vanmorgen dat een strijdmacht van 550 tot 600 militanten zich verzameld heeft ten noorden van het dorp Telmanove. Ze zouden beschikken over 15 tanks, 25 pantserwagens, 15 stuks artilleriegeschut en 8 raketlanceerinstallaties. Eenheden die eerder mee deden aan de verovering van Debaltseve zouden naar het zuiden trekken.

Volgens Timtsjoek ligt het voor de hand dat de rebellen het dorp Sjirokine aanvallen, maar ze trekken volgens hem ook op naar Pavlopil. Een eerdere poging van de rebellen mislukte om de Oekraïense legereenheden uit Sjirokine te verjagen.

Het aantal aanvallen van de rebellen op het leger is gisteren afgenomen, maar toch waren het er nog altijd twintig. Dat meldt het Oekraïense leger. Er zouden vijftien aanvallen zijn geweest met artillerie en mortieren. Het leger zou zich aan het staakt-het-vuren houden. Voor het eerst in weken zijn gisteren geen soldaten gesneuveld.

Bronnen: Unian, Ukrinform

Geen opmerkingen: