maandag 16 maart 2015

'Jarosh wordt adviseur generale staf leger'

De leider van de Rechtse Sektor, Dmitro Jarosh, wordt adviseur van de generale staf van het Oekraïense leger. Dat meldt het persbureau Unian, dat zich baseert op vrijwilligster Tetiana Ritsjkova die op haar Facebookpagina schrijft dat de geruchten waar zijn die al de ronde deden. ''de activiteiten van de vrijwilligersbataljons en het leger moeten beter op elkaar af worden afgestemd. Dmitro kan daar aan bijdragen'', schrijft Ritsjkova.

Nog maar enkele weken geleden zei Jarosh zelf dat de vrijwilligersbataljons een eigen generale staf zouden opzetten omdat ze ontevreden waren over het functioneren van de legerleiding. Daar is verder niets over vernomen.


Jarosh leidde de ultra-nationalistische beweging Rechtse Sektor die vorige winter het verzet tegen de politie aanvoerde op Maidan. Hij deed mee aan de presidentsverkiezingen van afgelopen mei, maar was kansloos. Bij de parlementsverkiezingen deed de Rechtse Sektor ook mee, maar haalde de kiesdrempel niet. Jarosh kwam met een districtszetel op persoonlijke titel wel in het parlement. Hij raakte onlangs gewond in het dorp Piski nabij het vliegveld van Donetsk toen hij door schroot van een raket werd geraakt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: