maandag 23 maart 2015

Lavrov: 'Invloed van Poetin op rebellen is beperkt'

De Russische president Vladimir Poetin heeft volgens zijn minister Sergei Lavrov van Buitenlandse Zaken maar een beperkte invloed op het doen en laten van de pro-Russische rebellen in de Donbas. Als ze zich al iets van hem aantrekken, dan is dat omdat ze respect voor hem hebben. Maar als hij zegt dat ze de wapens neer moeten leggen, dan is dat een stap te ver.

Dat zegt Lavrov in een interview in de Noorse krant Dagbladet van vandaag. Lavrov meent dat het Westen dat verkeerd ziet. ''Daar zien ze de zelfverdedigingstroepen van de beide volksrepublieken als trekpoppen'', terwijl Poetin ''demoniseert en hem overal de schuld van geeft''.

Ook Poetin's woordvoerder Dmitri Peskov geeft deze boodschap af. ''Dat we nu problemen hebben, wil niet zeggen dat Europa Rusland kwijt is en evenmin andersom.'' Volgens Peskov maakt ook de Russische regering zich zorgen om het gebruik van zware wapens en de voortdurende schendingen van het staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne. Overigens wel met de aantekening dat het Oekraïense leger daarvoor verantwoordelijk is.

Bron: Tass

Geen opmerkingen: