donderdag 19 maart 2015

Porosjenko verwacht scherpe reactie EU

President Petro Porosjenko verwacht een scherpe reactie van de Europese Unie als Rusland zich niet aan de afspraken van Minsk-2 houdt en de annexatie van de Krim niet ongedaan maakt. Hij zegt dit in een interview met televisiezender Euronews. Porosjenko gaat er vanuit dat de sancties tegen Rusland op z'n minst worden verlengd, maar zo mogelijk nog worden verzwaard. In de Europese Unie lijkt het er eerder op dat de sancties tegen Rusland en de separatisten worden versoepeld dan verzwaard.

De kans dat de afspraken van Minsk-2 van tafel gaan, wordt met de dag groter. Voor de pro-Russische separatisten en de Russische regering is het onverteerbaar dat de Donbas pas autonomie krijgt nadat daar eerst alle militaire activiteiten zijn gestaakt en er verkiezingen zijn geweest die voldoen aan de Oekraïense wetgeving.

Het parlement scherpte een wetsvoorstel van president Porosjenko eergisteren in die zin aan. De separatisten zeiden meteen dat verder praten over een oplossing van het conflict in Oost-Oekraïne geen zin meer heeft.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: