dinsdag 17 maart 2015

Rellen in Kostantinivka na dood kind door legervoertuig

In de stad Kostantinivka zijn gisteravond rellen uitgebroken nadat een meisje van acht jaar was doodgereden door een pantserwagen van het Oekraïense leger. De bestuurder van de pantserwagen verloor 's middags de macht over het stuur in het centrum en reed vervolgens het meisje, een tante en een baby van de tante aan. De tante raakte zwaargewond, de baby bleef ongedeerd.

Het ongeluk zorgde voor onrust in de 95.000 inwoners tellende stad in de provincie Donetsk, waar velen het niet zo begrepen hebben op alles wat Oekraïens is. Bij de rellen van gisteravond zouden de onderkomens van de soldaten in brand zijn gestoken, maar dat is niet officieel bevestigd. In de stad werden onder meer autobranden aangestoken.

De soldaten die bij het ongeluk betrokken waren, zijn gevangen genomen en worden verhoord over de toedracht. De kwestie wordt hoog opgenomen, aldus het ministerie van Defensie in een verklaring. Toen de onrust in Kostantinivka dreigde te escaleren, gaf minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken de politie de vrijheid om te schieten als zij zich bedreigd voelde. Dat liet hij 's avonds via tv-zender 112 weten.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: