woensdag 15 april 2015

Ondernemers vinden Belastingdienst meest corrupt

De Belastingdienst wordt door ondernemers de meest corrupte overheidsinstantie genoemd. Maar ook het Agentschap voor Landgebruik en de Verkeersinspectie zijn duidelijk niet te vertrouwen. Dat blijkt uit een opiniepeiling onder ondernemers van Transparancy International, PricewaterhouseCoopers, GfK Ukraine en de Privat Bank.

Een kwart van de ondernemers beschouwt de Belastingdienst als verreweg het meest corrupt, op ruime afstand gevolgd door het Agentschap voor Landgebruik en de Verkeersinspectie die door respectievelijk 7,1 en 5,1 procent van de ondervraagden werd genoemd. De Douane en het ministerie van Binnenlandse Zaken scoren elk 4 procent, terwijl de provinciale organisatie en de aanklagers van het Openbaar Ministerie beide op 3,7 procent uit komen.

De politie wordt door 3,2 procent als corrupt genoemd, gevolgd door de Epidemiologische Dienst met 2,9 procent, de rechtbanken (2,8 procent), de brandweer (2,5 procent) instellingen in de gezondheidszorg (1,7 procent), de Rijksdienst voor de Bouwinspectie (1,6 procent) en gemeentebestuurders (1,4 procent).

Volgens de ondernemers hebben de landbouw, de industrie en handel, maar ook de transport en de communicatiesector het meest te lijden onder corrupte ambtenaren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: