donderdag 23 april 2015

Opnieuw protest mijnwerkers bij parlementsgebouw

Ook vandaag protesteren honderden mijnwerkers tegen de sluiting van elf kolenmijnen bij het parlementsgebouw in Kiev. Zij eisen onmiddellijke uitbetaling van achterstallig loon en het vertrek van minister Volodimir Demtsjisjin van Energie en Kolen. Gisteren waren er zo'n duizend mijnwerkers bij het parlementsgebouw, waar ze een politiekordon wisten te doorbreken.

Later gingen ze naar het kabinetsgebouw. Onderhandelingen daar met vertegenwoordigers van de Onafhankelijke Mijnwerkers Unie leverden niets op. Een woordvoerder sprak de hoop uit dat ze vandaag met president Petro Porosjenko kunnen praten over de toekomst van de kolenmijnen in het oosten en westen van het land.

De mijnwerkers slaan vanmorgen met hun helmen op de stenen bij het parlementsgebouw om hun eisen met veel lawaai kracht bij te zetten. De politie heeft nu meerdere kordons gevormd rond het gebouw om een herhaling van gisteren te voorkomen. De demonstranten hebben een tent opgezet bij het ministerie van Energie en Kolen.

De parlementsleden van het Oppositie-Blok hebben zich achter de eisen van de mijnwerkers opgesteld. Zij weigerden vanmorgen mee te vergaderen, omdat ze het onjuist vinden dat de regering de eisen van de mijnwerkers in moet gaan. ''Niemand luistert naar ze'', zei fractievoorzitter Joeri Bojko.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: