vrijdag 15 mei 2015

Coach Dnjepr draagt finaleplaats op aan soldaten

Coach Miron Markevitsj van Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft het bereiken van de Europa League-finale opgedragen aan de Oekraïense soldaten. "Waarschijnlijk hebben alle jongens die momenteel vechten in het oosten van het land naar ons gekeken. We speelden voor hen", zegt Markevych op de website van Dnjepr. "Elke dag sterven onze mensen. Voor Oekraïne komt deze overwinning als geroepen."

Doordat Dnjepropetrovsk midden in het gebied ligt waar Oekraïense troepen en separatisten oorlog voeren, moest Dnjepr dit Europa League-seizoen uitwijken naar Kiev. Gisteren werd daar Napoli met 1-0 verslagen, hetgeen na de 1-1 in Napels voldoende was voor een plek in de eindstrijd van de Europa League.

"Het gebeurt niet zo vaak dat Oekraïense clubs een Europese finale halen, het kost nog even tijd om dit te realiseren. Ik wist dat veel mensen sceptisch waren over onze kansen, maar we speelden dan ook tegen een zeer sterke ploeg." In de finale op 27 mei in Warschau neemt Dnjepr het op tegen bekerhouder Sevilla. In de achtste finales was de Oekraïense club verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: