maandag 25 mei 2015

Cokesfabriek Adviivka ligt nu definitief stil

De productie in de cokesfabriek van Metinvest in Adviivka ligt volledig stil na maar liefst 40 beschietingen in de afgelopen dagen. Er zouden sinds juli vorig jaar zo'n 200 granaten op het fabrieksterrein neer zijn gekomen. De zwaarste aanval op de grootte cokesfabriek in Oekraïne was afgelopen donderdag toen een werknemer werd gedood en twee van zijn collega's gewond raakten.

Gisteren maakte directeur Moesa Magomedov bekend dat het welletjes is: de fabriek gaat voorlopig dicht. Volgens Metinvest, het bedrijf van miljardair Rinat Achmetov, hebben zowel de productiehallen als de kantoren veel schade opgelopen en zijn twee van de vier hoogspanningsleidingen uitgeschakeld. Veel machines, waaronder een locomotief en een laadkraan, zijn onbruikbaar geworden.

De fabriek bij Adviivka ligt zo'n beetje op de scheidslijn tussen de posities van het leger en de pro-Russische rebellen. In januari constateerde premier Arseni Jatsenjoek al dat de rebellen er op uit waren om de Oekraïense staalindustrie zwaar te raken door de cokesfabriek in Adviivka onklaar te maken. Daarin blijken ze nu dus geslaagd.
 
Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: