woensdag 27 mei 2015

Drie inwoners Horlivka dood door artillerievuur

Drie inwoners van de stad Horlivka zijn gisteravond om het leven gekomen bij een artillerieaanval van pro-Russische rebellen. Ook raakten vier inwoners gewond. Bij de aanval op een woonwijk van Horlivka werd een huis vol geraakt. Daarbij kwamen de eigenaar, diens elfjarige dochter en een onbekende man om het leven. Bij de gewonden zou het onder meer gaan om een tienjarige jongen en een pasgeboren baby.

Er is vooral afgelopen nacht weer flink gevochten. Het Oekraïense leger werd met mortieren aangevallen in het dorp Piski, terwijl Marinka met granaten en zware machinegeweren werd bestookt. In de omgeving van Artemivsk vuurden de rebellen volgens het leger anti-tankraketten, mortieren en granaten af op de dorpen Kirove, Leninske, Zolote, Bohoeslavske en Lozove. Popasna kreeg bijna een uur lang te maken met artillerievuur.

In de omgeving van Loehansk werd met anti-tankgranaten, raketten en mortieren geschoten op het stadje Sjastia. Ook Stanitsja Loehanske, Krimske en Sokolniki kregen het te verduren. In de buurt van de stad Marioepol werd het dorp Sjirokine bestookt in de avonduren. Er werden na middernacht diverse onbemande verkenningsvliegtuigen in het gebied waargenomen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: