zondag 31 mei 2015

OVSE'ers zien met Kalasjnikov bewapend kind

Waarnemers van de OVSE melden dat zij afgelopen week een jongen van hooguit 14 jaar oud hebben gezien, gekleed in camouflageuniform en gewapend met een AK-47 machinepistool. Ze troffen hem aan bij een controlepost in een buitenwijk van de door de pro-Russische rebellen bezette stad Makiivka, op 10 kilometer ten oosten van Donetsk.

In Petrivske, eveneens door de separatisten bezet, werden waarnemers aangesproken door een jonge man die vertelde dat een vakantiekamp was bezet door een onbekende, gewapende groep. In het dorp spraken de waarnemers vervolgens twee vrouwen in militair uniform, met mutsen waarop insignes van het Russische leger waren bevestigd.

Terwijl ze in gesprek waren, kregen ze gezelschap van twee gewapende, eveneens geuniformeerde mannen in een auto met een Russisch kenteken. De vrouwen kregen opdracht om het gesprek met de OVSE'ers meteen te beeindigen. Toen de waarnemers een kijkje namen bij het vakantiekamp zagen ze achter een hoog hek binnen het kamp een pantserwagen staan.

Bron: rapport OVSE 28 mei

Geen opmerkingen: