maandag 25 mei 2015

Veel steden en dorpen Loehansk zonder water

De watertoevoer naar een aantal steden en dorpen in het door de separatisten bezette gebied in de provincie is stilgelegd nadat de hoofdleiding door een beschieting van de pro-Russische rebellen is vernield. Dat heeft gouverneur Hennadi Moskal meegedeeld. Het gaat volgens hem om een groot gebied, van Pervomajsk tot Krasni Loetsj.

De pijpleiding werd geraakt bij een beschieting van een vooruitgeschoven controlepost van het Oekraïense leger. Nabijgelegen huizen zijn onder water komen te staan, terwijl de waterleiding vervuild is geraakt doordat er zand in is gekomen. Om te voorkomen dat het vervuilde water via de hoofdleiding verder gaat, is de watertoevoer elders afgesloten. Getroffen plaatsen zijn onder meer Pervomajsk, Stachanov, Brianka, Altsjevsk, Antrasiet en Kirovsk.

Volgens gouverneur Moskal is het nu aan de separatisten om de hoofdleiding te repareren. Van Oekraïense zijde wordt dat niet gedaan omdat het te gevaarlijk is, want de kapotte leiding bevindt zich aan de andere kant van de frontlijn. ''Jullie hebben de waterleiding vernield, door jullie zitten de mensen zonder water. Repareer het daarom maar zelf'', aldus de gouverneur aan het adres van de separatisten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: