vrijdag 26 juni 2015

Koe stapt op mijn: bejaarde vrouw zwaargewond

Een 74-jarige vrouw uit het dorp Stanitsja Loehanska is gisteravond zwaargewond geraakt toen haar koe op een mijn liep die vervolgens ontplofte. De vrouw weidde haar koe in de omgeving van het dorp. Ze verkeert volgens gouverneur Hennadi Moskal van de provincie Loehansk nog altijd in kritieke toestand.

Niet ver daar vandaan, in het dorp Sjiroka, raakte een 29 jarige man gewond toen een explosief in een tas ontplofte. Hij vond de tas ergens buiten het dorp en nam die mee naar huis, niet wetende dat er een explosief in zat. Toen de man de tas opende, ontplofte het explosief. De man raakte gewond aan zijn handen.

Het Oekraïense leger verloor gisteren bij gevechten met de pro-Russische rebellen één soldaat. Er waren drie gewonden, aldus legerwoordvoerder kolonel Andrei Lisenko vanmiddag. Hij kon ook vertellen dat er twee dagen geleden een protest was in Dokotsjeievsk in het door de rebellen bezette gebied. Inwoners uitten hun boosheid over het doodschieten van een man uit deze plaats bij een controlepost door rebellen.

Bronnen: Unian, Censor.net

Geen opmerkingen: