donderdag 18 juni 2015

Opnieuw drie aanvallen rebellen op Marinka

De pro-Russische rebellen hebben overduidelijk hun zinnen gezet op het veroveren van Marinka. Afgelopen nacht werden opnieuw drie aanvallen uitgevoerd op het stadje, even zovele keren zonder succes. In totaal werden 79 aanvallen gedaan op eenheden van het Oekraïense leger, veelal met zware wapens die helemaal niet op de frontlijn aanwezig zouden moeten zijn.

In een vanmorgen uitgegeven verklaring van het leger wordt geconstateerd dat het oorlogsgeweld onderhand terug is op het niveau van voor half februari, toen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een staak-het-vuren werd afgesproken.

In de provincie Donetsk werd met mortieren geschoten op een legereenheden in de buurt van het dorp Chimik en de stadjes Krasnohorivka en Marinka. Het dorp Trojtske, in de buurt van de stad Artemivsk, werd met houwitsers beschoten, de dorpen Novhorodske en Nelipivka kregen te maken met mortiergranaten.

In de provincie Loehansk was het aanzienlijk rustiger, al was wel sprake van een schotenwisseling tussen het leger en twee groepen van de rebellen bij het dorp Sokilniki. De aanval werd afgeslagen.

Bij aanvallen van de rebellen kwamen gisteren drie Oekraïense soldaten om, veertien raakten gewond. Twee van de drie gesneuvelde soldaten kwamen om in Marinka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: