zaterdag 18 juli 2015

Jarosh wil amnestie voor strijders Rechtse Sektor

De ultra-nationalistische beweging Rechtse Sektor wil amnestie voor de mannen die een week geleden mee deden aan de schietpartij in Moekasjeve. Dmitro Jarosh heeft dit gisteren gezegd op een persconferentie in Kiev. De vrijwilligersbataljons van de Rechtse Sektor zouden bereid zijn om deel te gaan uitmaken van het Oekraïense leger ''op onze voorwaarden''.

Dat houdt in ieder geval in dat de tien strijders van de Rechtse Sektor vrijuit gaan. Vier van hen zijn inmiddels gevangen, waaronder twee gewonden van de schietpartij, de andere zes zijn mogelijk nog in het bergachtige gebied Moekasjeve, waar ze zich verscholen houden voor de politie. Eerdere berichten over twintig strijders zijn volgens Jarosh ''overtrokken''.

Jarosh vindt dat de autoriteiten ook overtrokken hebben gereageerd op de schietpartij, met name waar het de mannen van de Rechtse Sektor betreft. ''Het is ronduit schokkend, wat er aan speciale eenheden is ingezet, helikopters en vijf pantserwagens in elk dorp in de buurt van Moekasjeve.'' Volgens Jarosh is een deel van de wapens van de Rechtse Sektor geregistreerd. ''Wat niet geregistreerd staat, gaan we inleveren en kan in Oost-Oekraïne worden gebruikt.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten