donderdag 30 juli 2015

'Meer druk nodig om Savtsjenko vrij te krijgen'

Als er meer internationale druk wordt uitgeoefend op Rusland, dan behoort volgens de advocaten van Nadia Savtsjenko uitlevering van de Oekraïense helikopterpiloot tot de mogelijkheden. Hij doelt dan in eerste instantie op Duitsland en Frankrijk, directe gesprekspartners van Rusland en Oekraïne bij de onderhandelingen over een oplossing voor het conflict in de Donbas.

Maar ook meer druk van de kant van de Raad van Europa en de Verenigde Staten zou helpen, aldus advocaat Mark Fejgin. ''Een uitwisseling behoort altijd tot de mogelijkheden. Ik heb van diverse kanten de informatie gekregen dat er over wordt onderhandeld, maar zicht op resultaat is er nog niet echt. Dat kan veranderen als van buitenaf druk op Rusland wordt uitgeoefend."

De rechtszaak tegen Savtsjenko, die wordt beschuldigd van moord op twee Russische journalisten, is vandaag begonnen en meteen weer voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat kwam omdat de advocaten van Savtsjenko een verzoek indienden om haar in Moskou te laten berechten in plaats van in Rostov-aan-de-Don.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten