dinsdag 28 juli 2015

Nederlandse bedrijven investeren in melkveehouderij

Het Nederlandse bedrijf LLC investeert ruim vier ton in een melkveehouderij in de plaats Tsjaplivka door de bouw van een stal voor 226 koeien. Het agrarische bedrijf in de provincie Soemi omvat 718 dieren, waaronder 226 koeien. Eerder dit jaar werd al 278.000 euro in het bedrijf geïnvesteerd. 

LLC is eigendom van het Nederlandse Elzasel en Bontrup Oekraïne. Dit laatste bedrijf is in 2007 opgezet, bezit 20.000 hectare landbouwgrond en maakt deel uit van de Nederlandse Bontrup Holding. 
 
In ‘de graanschuur van Europa’ produceert Bontrup Oekraïne jaarlijks 100.000 ton graan. Verder wordt er een veestapel van rond de 1.000 dieren gehouden, waaronder 500 melkkoeien. De landbouwgrond wordt gepacht van de lokale bevolking, die het land niet meer kon bewerken na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1992. De landerijen zijn nu weer rendabel en Bontrup Oekraïne zorgt op deze manier voor een sociale en economische impuls, waar de lokale bevolking ook van profiteert.

Er wordt veel aan sponsoring gedaan en het bedrijf zorgt voor werkgelegenheid in de twaalf dorpen rondom de landbouwgrond. Ook levert Bontrup Oekraïne een actieve bijdrage aan het verbeteren van de werkomstandigheden op het platteland

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen:

Een reactie posten