vrijdag 31 juli 2015

Negentien Hongaarse douaniers opgepakt

De Hongaarse politie heeft negentien douanebeambten gearresteerd omdat zij er van worden verdacht betrokken te zijn bij grootschalige sigarettensmokkel. De arrestatie kon worden verricht dankzij informatie van de Oekraïense grensbewaking. De grensbewakers van Oekraïne, Hongarije en Roemenië wisselen sinds kort informatie uit.

Dat heeft inmiddels tot successen geleid. Een week geleden zagen grenswachten in Dilove, een plaats in de buurt van Moekatsjeve, hoe drie mannen met dozen vol sigaretten de rivier Tisa probeerden over te steken om op Roemeens grondgebied te komen. De Roemeense grensbewaking werd ingelicht en die kon de smokkelaars arresteren. Diezelfde nacht wisten Oekraïense grenswachten vier Irakezen en een Syriër te arresteren die naar Hongarije wilden.

Het belangrijkste succes tot nu toe is echter het oppakken van de negentien Hongaarse douanebeambten. Na de recente schietpartij in Moekatjeve werd besloten de smokkelpraktijken hard aan te pakken. Inzet van de dodelijke schietpartij vormde de grootschalige sigarettensmokkel.

Bron: Uzhgorod.in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten