maandag 20 juli 2015

Parlementsleden willen strijders RS begeleiden

De leden van de parlementscommissie die de schietpartij in Moekatsjeve onderzoekt zijn bereid om de strijders van de Rechtse Sektor te ontmoeten die al anderhalve week in de bossen bij de West-Oekraïense stad verblijven. De parlementsleden willen samen met de strijders het bos uit gaan en per vliegtuig naar Kiev te reizen, om er zo voor te zorgen dat de ultra-nationalisten ongedeerd kunnen vertrekken en dat zij een eerlijk proces krijgen.

Vermoedelijk verschuilt zich nog een tiental strijders voor de Nationale Garde en de politie die jacht op ze maken. Volgens het parlementslid Igor Mositsjoek, die deel uitmaakt van de onderzoekscommissie die momenteel in Moekatsjeve verblijft, lopen de strijders van de Rechtse Sektor gevaar dat ze gedood worden. ''De onderzoekscommissie vermoedt dat er krachten zijn die daar belang bij hebben'', aldus Mositsjoek.

Het persbureau Interfax meldt dat de Amerikaanse ambassadeur Geoffrey Pryatt morgen de provincie Transkarpatië bezoekt. Hij wil onder meer met de vorige week benoemde gouverneur Hennadi Moskal praten over de oorzaak en gevolgen van de schietpartij in Moekatsjeve die opnieuw een leven eiste. Een man die in zijn hoofd werd geraakt en sindsdien in coma ligt, is vandaag overleden. Hij is de vierde dode van de schietpartij tussen strijders van de Rechtse Sektor, een bende van maffiabaas en parlementslid Michail Lanjo en de politie.

Diverse media in Transkarpatië meldden afgelopen dagen dat helikopters zijn ingezet om de strijders van de Rechtse Sektor op te sporen. Een anonieme bron bij de leiding van de opsporingsoperatie zegt echter dat de beelden van een raketaanval door een helikopter niet in de buurt van Moekatsjeve zijn gemaakt, maar afgelopen zomer in de provincie Loehansk.

Bronnen: Interfax, Uzhgorod.in, Kiev Post

Geen opmerkingen:

Een reactie posten