donderdag 23 juli 2015

Rusland ontkent bestaan gevangen soldaten

Rusland ontkent dat twee mannen die in de Oekraïense hoofdstad Kiev verblijven Russische soldaten zijn. Alexander Alexandrov en Jevgeni Jerofejev werden in mei door Oekraïense soldaten opgepakt in de buurt van de stad Loehansk en claimen zelf tot het Russische leger te behoren. Dat meldt de Russische krant The Moscow Times.

Het tweetal beweert dat het regulier soldaat was toen het werd opgepakt. Rusland zegt echter dat Alexandrov en Jerofejev het leger formeel al hadden verlaten en dat hun missie in Oekraïne niets met de officiële gewapende macht van Moskou te maken had. De twee mannen in Kiev proberen via een mensenrechtenadvocaat gedaan te krijgen dat hun bestaan als Russisch soldaat wordt erkend.

Het tweetal was gewond bij aanhouding in mei en is daarvoor in een Oekraïens ziekenhuis behandeld. De mannen zijn later vastgezet en worden naar eigen zeggen goed behandeld. De Russische federatie heeft al herhaaldelijk beschuldigingen van Oekraïne en westerse landen weersproken dat het door het leveren van manschappen en wapens de seperatisten in Oost-Oekraïne actief steunt.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: