zondag 12 juli 2015

Waarnemers OVSE aanwezig in Moekatsjeve

Twee waarnemers van de OVSE zijn in Moekatsjeve gearriveerd om daar te praten met inwoners van de stad over de toedracht van de schietpartij die zich daar gistermiddag heeft afgespeeld. De politie legt de schuld bij de Rechtse Sektor, maar de ultra-nationalistische beweging zegt op haar beurt dat de politie de kant heeft gekozen van het parlementslid Michail Lanjo die in de jaren '90 al betrokken was bij een bendeoorlog. De OVSE-waarnemers zijn afkomstig uit Montenegro en Servië.

Intussen houdt een twintigtal aanhangers van de Rechtse Sektor zich schuil bij een door henzelf opgeworpen wegversperring bij het dorp Lavki in de buurt van Moekatsjeve. De politie wil dat ze zich overgeven en heeft inmiddels toegegeven aan de eis dat de mannen naar Kiev worden overgebracht na hun arrestatie. Dit om een objectief onderzoek naar de juiste toedracht te verkrijgen.

De politie wilde aanvankelijk om 9.00 uur vanochtend de groep aanvallen, maar besloot tot uitstel toen bekend werd dat de leider van de Rechtse Sektor wil gaan bemiddelen. Dmitro Jarosh is met tien van zijn naaste medewerkers onderweg naar Moekatsjeve.

Bron: Uzhgorod.in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten