vrijdag 28 augustus 2015

Afschaffing visumplicht EU binnen handbereik

Er komen maandag maar liefst acht teams van de Europese Unie om de vorderingen te beoordelen die Oekraïne heeft gemaakt bij het uitvoeren van het actieplan dat afschaffing van de visumplicht mogelijk moet maken. ''Ze komen met ons bespreken wat we al hebben gedaan en wat er nog gedaan moet worden'', legde minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken vandaag uit aan zijn collega's tijdens een kabinetsberaad.

Op 15 december moet het besluit vallen of de visumplicht voor Oekraïners wordt afgeschaft. Niet alleen met de Europese Unie hoopt Klimkin tot afschaffing van de visumplicht te komen. ''Oekrainers hebben nu voor het reizen naar 46 landen geen visum nodig. Klimkin: ''Ik ben er van overtuigd dat we dat aantal fors kunnen uitbreiden, mogelijk zelfs verdubbelen.''

President Petro Porosjenko heeft gisteren tijdens zijn bezoek aan Brussel vertegenwoordigers van de Europese Unie gezegd dat hij een positief besluit over afschaffing van de visumplicht verwacht. Gehoopt wordt dat dit per 1 januari 2016 het geval is.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: