vrijdag 28 augustus 2015

Klitsjko partijleider Solidariteit/Blok-Porosjenko

Burgemeester Vitali Klitsjko wordt de partijleider van Solidariteit, inmiddels beter bekend als het Blok-Porosjenko. Hij volgt Joeri Loetsenko, oud-minister van Binnenlandse Zaken. Dat is vanmiddag besloten op een partijcongres. Negentien parlementsleden van Klitsjko's eigen partij Oedar hebben zich nu ook bij Solidariteit aangesloten.

Loetsenko gaf te kennen dat hij volledig achter de benoeming staat van de voormalige wereldkampioen boksen tot nieuwe partijleider. ''Dit straalt eensgezindheid en vertrouwen uit'', hield hij zijn partijgenoten voor. Gehoopt wordt dat ook het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek met de partij van president Petro Porosjenko wil samenwerken in de aanloop naar de lokale verkiezingen van 25 oktober.

Premier Jatsenjoek zei vanmiddag in een reactie op het samengaan van Solidariteit en Oedar, gevolgd door de benoeming van Klitsjko tot partijleider, dat zijn Volksfront niet mee zal doen aan de lokale verkiezingen. ''We moeten er geen nationale verkiezingen van maken, want dat zorgt alleen maar voor onrust. Het is belangrijk dat we deze verkiezingen als regeringscoalitie goed doorkomen en laten zien dat we verkiezingen op een democratische, Europese manier kunnen houden.''

Bronnen: Unian, Interfax

Geen opmerkingen: