zondag 27 september 2015

443.000 handtekeningen vooor EU-referendum

Het is GeenStijl gelukt, de 300.000 handtekeningen voor hun petitie GeenPeil zijn binnen. Met de handtekeningen is afgedwongen dat er een referendum moet komen over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de EU. Zojuist maakte de weblog bekend dat de drempel zelfs ruimschoots is gehaald: 443.000 Nederlanders hebben hun handtekening gezet.

De initiatiefnemers zijn bang dat het verdrag uiteindelijk leidt tot aansluiting van Oekraïne bij de EU en toetreding tot de euro in 2019. Ze zijn tegen de uitbreidingsdrift van de EU, die volgens hen ten koste gaat van de Nederlandse democratie. Ze vinden dat de regering in Den Haag alleen nog maar doet wat Brussel wil.

De Tweede Kamer stemde voor het associatieverdrag, maar moet nu een raadgevend referendum organiseren waarmee iedereen in Nederland om een mening wordt gevraagd. Het raadgevend referendum bestaat sinds 1 juli. Dit is de eerste keer dat er eentje wordt gehouden. Wanneer het referendum wordt gehouden is nog niet bekend. De uitslag is niet bindend.

Bron: RTL Nieuws

Geen opmerkingen: