dinsdag 15 september 2015

Sjevtsjenko verlaat fractie van Blok-Porosjenko

Parlementslid Oleksandr Sjevtsjenko verlaat het Blok-Porosjenko. In een verklaring laat hij weten het fundamenteel oneens te zijn met de partijlijn. ''Het is tijd voor een radicale stap: weg uit de fractie.'' Hij verwijt president Petro Porosjenko dat hij beloftes heeft gedaan ''die alleen voor de verkiezingstijd bedoeld waren''.

Sjevtsjenko constateert dat intussen actievoerders van Majdan zijn gearresteerd en dat het onderzoek naar de dood van meer dan honderd activisten in de laatste dagen van de regering-Janoekovitsj stil ligt, dat geen conclusies zijn verbonden aan het falen van de legerleiding die tot talloze doden heeft geleid in Oost-Oekraine. ''Daar kan ik me niet in vinden.''

Afgelopen weekeinde uitte parlementslid Sergej Lestsjenko van het Blok-Porosjenko ook al stevige kritiek op het gebrek aan daadkracht van het kabinet van premier Arseni Jatsenjoek. Lestsjenko zei tijdens de Jalta-conferentie in Kiev ook dat de helft van de parlementsleden nog altijd het eigenbelang en dat van de oligarchen voorop stelt.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: