zaterdag 19 september 2015

Video: tv-presentator Shuster is 'geen slaaf'

Presentator Savik Shuster van de populaire talkshow Shuster Live heeft gisteravond fel uitgehaald naar de leiding van de televisiezender 1+1 nadat hij tijdens de uitzending een fax kreeg van directeur Oleksandr Tkatsjenko. Die haalde Shuster Live eerder van zijn eigen zender, waarna de presentator met zijn politieke talkshow uitweek naar 112.UA. Die zender besloot Shuster Live daarop niet uit te zenden, maar in plaats daarvan een aflevering uit een Russische tv-serie.

Tkatsjenko eiste in de fax dat Shuster ook niet op 112.UA verder gaat met zijn talkshow. Shuster Live was bij 1+1 van de zender gehaald ''omdat de situatie in Oekraine al oververhit is en uitlatingen van politici in de talkshow alleen maar voor meer spanningen zorgen''. Presentator Shuster liet echter in de uitzending weten ''geen slaaf'' te zijn die naar believen ''als een stuk vuil'' van de zender gehaald kan worden.

Shuster wees ook met de beschuldigende vinger richting president Petro Porosjenko, die er de hand in zou hebben dat hij van de meest bekeken zender 1+1 is gehaald en vervolgens langs andere zenders moest om een plek voor zijn tv-show te vinden.

Bronnen: ZIK, YouTube


Geen opmerkingen: