vrijdag 25 september 2015

'Wetsvoorstel invoerrechten betalen voor de Krim'

Volgens Refat Tsjoebarov heeft president Petro Porosjenko opdracht gegeven voor een wetsvoorstel om invoerrechten te gaan heffen over alle goederen die naar de Krimrepubliek gaan. Het wetsvoorstel zou volgende week al naar het parlement kunnen, aldus de voorman van de Krimtataren, tevens parlementslid voor het Blok-Porosjenko, in een interview met tv-zender 2+2. Alle producten kunnen nu nog vrijelijk worden in- en uitgevoerd.

Ook kondigde Tsjoebarov een initiatief aan voor een wetsvoorstel om de levering van elektriciteit aan de door Rusland geannexeerde Krim te stoppen. Het schiereiland is volledig afhankelijk van de stroomvoorziening vanuit Oekraïne. De voorzitter van de Mejis - de raad van de Krimtataren - wil dat volgende maand voor elkaar zien te krijgen.

De blokkade van de drie grensovergangen naar de Krim voor vrachtwagens met vooral voedsel kan volgens de Russische econoom Dmitri Oresjkin tot grote problemen leiden op het schiereiland. Oresjkin constateert dat 80 procent van alle groenten, fruit en andere voedselproducten uit Oekraïne wordt aangevoerd. ''Nu de aanvoer wegvalt, kan dat tot grote problemen leiden.''

Bronnen: Unian, ZIK

Geen opmerkingen: