dinsdag 20 oktober 2015

Drones OVSE zien veel zware wapens rebellen

De OVSE heeft aan de hand van beelden van onbemande verkenningsvliegtuigen geconstateerd dat sprake is van een concentratie van zware wapens van de pro-Russische rebellen op plaatsen waar dat niet is toegestaan volgens de in Minsk gemaakte afspraken. Bij de plaats Sontseve, 57 kilometer ten zuidoosten van de stad Donetsk, zijn maar liefst 26 tanks en een anti-luchtdoelrakettensysteem aangetroffen.

Bij Bezimenne, 29 kilometer oostelijk van Marioepol, werden drie tanks aangetroffen, niet als bij Mitsjoerine, 55 kilometer noordoostelijk van de grote havenstad. Bij Petrivske, 42 kilometer ten zuidoosten van Donetsk werden twee zware houwitsers aangetroffen, hetgeen ook bij Oktjabrske het geval bleek te zijn.

De drones zagen verder zes tanks bij de door de rebellen gecontroleerde plaats Komsomolske, 43 kilometer ten zuidoosten van Donetsk. De OVSE zag ook een konvooi met 21 militaire voertuigen richting Novosvitlivka gaan, 26 kilometer ten zuidoosten van de stad Loehansk. Ook naar Mirne, 29 ten zuidwesten van Loehansk, was een konvooi van 22 legertrucks onderweg.

De OVSE meldt in het vanmorgen vrijgegeven rapport dat de rebellen in het bezette gebied in de provincie Loehansk opnieuw hebben geweigerd om waarnemers toe te laten bij hun controleposten aan de Russische grens. Waarnemers inspecteerden zowel een wapenopslag van het Oekraïense leger als van de rebellen in Loehansk. Hier werd geconstateerd dat alle opgegeven zware wapens aanwezig waren.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: