zaterdag 17 oktober 2015

Merkel eist aanpak corruptie van Oekraïne

Economische hervormingen en de aanpak van corruptie zijn de voornaamste taken voor Oekraïne. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei vandaag dat de Duitse industrie klaar staat om te investeren in het land, maar dan moet wel aan die voorwaarden worden voldaan. Volgens Merkel moet de invloed van oligarchen worden beperkt. Ook pleitte ze naast het terugdringen van corruptie ook voor meer transparantie. Ze deed haar uitspraken voorafgaand aan een Duits-Oekraïense conferentie in Berlijn die vrijdag van start gaat.

Merkel verwacht niet dat de levering van aardgas door Rusland aan Oekraïne vanwege de spanningen tussen de landen en de sancties tegen Rusland in het gedrang komt. Eerder zei ze al een ''sprankje hoop" te hebben voor een politieke oplossing voor de crisis in Oekraïne.

De Europese Unie en de Verenigde Staten legden de Russen sancties op na annexatie van de Krim. Merkel benadrukte dat wordt vastgehouden aan de sancties zolang Rusland het onlangs in Minsk bereikte akkoord niet nakomt.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: