maandag 26 oktober 2015

'Problemen in Dnipropetrovsk, Uzhgorod en Odessa'

Het Comité van Kiezers (CVOe) verwacht problemen met de stembiljetten bij de tweede ronde van de burgemeestersverkiezingen in de steden Dnipropetrovsk, Uzhgorod en Odessa. Daarom heeft het Comité inmiddels zowel de Centrale Kiescommissie als het parlement gevraagd om een voorziening te treffen waardoor stembiljetten voortaan op een centrale plaats worden gedrukt en op een veilige manier bij de stembureaus worden afgeleverd.

In Dnipropetrovsk neemt Oleksandr Vilkoel van het Oppositieblok het in de tweede ronde op zondag 15 november op tegen Boris Filatov van Oekrop. Zittend burgemeester Hennadi Troechanov behaalde volgens een exit poll gisteren 47,6 procent van de stemmen tegen Oleksandr Borovik 30,8 procent. Borovik is vertrouweling van gouverneur Michail Saakasjvili. In Uzhgorod wijst de exit poll op precies het tegenovergestelde resultaat dan bij de peiling vooraf en dat roept volgens het CVU vragen op.

Het CVOe wil verder dat het parlement geen overhaaste beslissing neemt bij het vaststellen van een nieuwe datum voor de lokale verkiezingen in Marioepol. Hier waren grote problemen met de stembiljetten er de oorzaak van dat de stembureaus gisteren dicht bleven. Eerst moet het probleem met de stembiljetten worden opgelast, meent het CVOe, pas daarna moeten de verkiezingen alsnog worden gehouden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: