zondag 25 oktober 2015

'Stembiljet in Marioepol zit vol fouten'

Er blijken zoveel fouten te zitten in de stembiljetten voor de lokale verkiezingen in Marioepol dat de kiescommissie in deze havenstad heeft besloten ze niet te gebruiken. Commissieleden die verbonden zijn aan de post-Majdan partijen hebben de hele nacht doorgebracht in de drukkerij Prjazovski Rabotsji van oligarch Rinat Achmetov om er voor te zorgen dat de stembiljetten niet naar de stembureaus gebracht konden worden. Het persbureau Interfax meldt dat inmiddels verkiezingswaarnemers in de drukkerij aanwezig zijn.

''Het stembiljet bevat ernstige fouten, een van de kandidaten staat zelfs vermeld bij de verkeerde partij'', aldus Galina Odnorog, kandidaat voor de gemeenteraad voor de Moederlandpartij. Voorzitter Irina Joerina van de kiescommissie zette druk op de commissieleden om het stembiljet desondanks maar te accepteren. Ze dreigde daarbij de weigeraars voor de rechter te slepen.

De directeur van de drukkerij zou tegenover lokale media hebben toegegeven dat het stembiljet fouten bevat en vandaag niet gebruikt kan worden. Er bestond al vrees dat er iets mis zou zijn met het stembiljet, omdat een campagneleider van burgemeester Vadim Bojtsjenko in een topfunctie werkt voor Achmetov's bedrijf dat de stembiljetten heeft gedrukt.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: