zondag 15 november 2015

Filatov wint in Dnipropetrovsk, Klitsjko in Kiev

In Dnipropetrovsk heeft Boris Filatov van Oekrop volgens een exit poll van 1+1 gewonnen met 62 procent van de stemmen. Zijn tegenstander Oleksandr Vilkoel van het Oppositieblok kreeg slechts 38 procent. Er is veel te doen geweest om de burgemeestersverkiezing in Dnipropetrovsk, onder meer omdat partijleider Hennadi Korban van Oekrop vlak na de lokale verkiezingen van eind oktober werd gearresteerd, volgens zijn partijgenoten om politieke redenen.

De strijd tussen Filatov en Vilkoel werd ook gezien als een strijd tussen de oligarchen Ihor Kolomojski en Rinat Achmetov.

Vitali Klitsjko blijft zoals verwacht burgemeester van de hoofdstad Kiev. Hij won met 65 procent van de stemmen, zo blijkt uit een exit poll van televisiezender 1+1. Klitsjko is van het Blok-Porosjenk/Solidariteit. Zijn tegenstander Borislav Bereza van de Partij van Vastberaden Burgers krijgt 65 procent.

In Lviv gaat zittend burgemeester Andrej Sadovi van Zelfredzaamheid winnen, volgens een exit poll van 1+1 met 61,5 procent. Zijn tegenstander Roeslan Kosjoelinksi van Svoboda zou 38,6 procent krijgen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: