donderdag 19 november 2015

Hranitne zonder stroom, Marinka zonder gas

De inwoners van Hranitne zitten zonder stroom nadat een hoogspanningsleiding nabij het dorp is beschadigd bij een beschieting. Volgens gouverneur Pavlo Zjebrivski van de provincie Donetsk is de hoogspanningsleiding deels gerepareerd. Het probleem is echter dat de frontlijn door het gebied loopt. Een omgevallen hoogspanningsmast en eentje die op het punt van omvallen staat bevinden zich aan de kant van de pro-Russische rebellen.

''We krijgen geen toestemming om daar aan het werk te gaan. Naar verluidt is in het gebied ook een Russische legereenheid gestationeerd en daar willen ze ons niet bij in de buurt hebben'', aldus de gouverneur tegen tv-zender 112. Het plan is nu om een nieuwe hoogspanningsleiding als bypass aan te leggen, zodat de inwoners van Hranitne weer elektriciteit krijgen.

Intussen zitten de inwoners van de dorpen Marinka en Krasnohirvka nog altijd zonder gas. Er moet volgens de woordvoerder van de provincie 800 meter gasleiding worden gerepareerd. ''Maar we krijgen al een week lang geen toestemming om de mijnen in het gebied op te ruimen en reparatiewerk te verrichten.'' Volgens Zjebrivski moet ook een pompstation in Krasnohorivka opnieuw worden opgestart, maar de reparateurs vinden het te gevaarlijk om er naartoe te gaan. Er zijn vrijwel dagelijks beschietingen van de kant van de rebellen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: