zondag 27 december 2015

Inwoonster Zajtseve komt om door mortierscherf

Een inwoonster van Zajtseve is gisteravond om het leven gekomen bij een beschieting door pro-Russische rebellen van het dorp in de provincie Donetsk. Het gaat om een nog onbekende vrouw van tussen de 60 en 70 jaar. Ze raakte zwaargewond door een scherf van een mortier en stierf op weg naar een ziekenhuis.

Het was een forse aanval op het dorp waarbij granaatwerpers, zware machinegeweren, anti-luchtdoelgeschut, 82 millimeter mortieren en zelfs tanks werden ingezet door de rebellen. Een huis in het dorp raakte in brand, meerdere huizen werden door granaten of mortieren geraakt. Oekraïense soldaten verleenden eerste hulp aan inwoners, aldus een legerwoordvoerder vanmorgen.

In totaal werden door het leger 66 aanvallen van de rebellen geregistreerd. Eenheden bij het dorp Marinka werden viermaal beschoten met granaten. De soldaten kregen toestemming om terug te schieten om een einde te maken aan de aanvallen. Novoselivka werd beschoten met mortieren en granaten, terwijl Trojtske met anti-luchtdoelgeschut onder vuur werd genomen.

Ook rond het vliegveld van Donetsk en rond Horlivka was het onrustig. Het dorp Talakivka zou met mortieren en anti-luchtdoelgeschut bestookt zijn vanuit Kominternove, het dorp dat afgelopen week door de rebellen werd bezet en waar nog altijd een onbekend aantal van hen is achtergebleven.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: