donderdag 17 december 2015

'Janoekovitsj neemt leiding bezette gebieden op zich'

De kans bestaat dat ex-president Viktor Janoekovitsj en mensen uit zijn directe omgeving de leiding krijgen over de zogenoemde volksrepublieken Donetsk en Loehansk. Dat stelt de Russische krant Novaja Gazeta. De zelfbenoemde premiers Igor Plotnitski en Alexander Zachartsjenko hebben de afgelopen maanden opruiming gehouden en ongewenste lieden weggewerkt. Volgens Novaja Gazeta zijn ze zelf binnenkort aan de beurt om 'opgeruimd' te worden.

''Vervolgens worden ze vervangen door politici en zakenlieden die een band hebben met Janoekovitsj. Het is niet toevallig dat 'de levende, legitieme president' vorige week publiekelijk zijn terugkeer aankondigde'', citeert Novaja Gazeta ''een goed ingelichte bron''.

De krant voegt er aan toe ''dat dit scenario onlogisch lijkt, maar wat zich heeft afgespeeld in 'bepaalde gebieden' van de Donbas gaat toch al alle begrippen te boven, terwijl Janoekovitsj en zijn mensen, anders dan Plotnitski en Zachartsjenko, zich niet hebben bemoeid met de oorlog in Oekraïne.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: