maandag 28 december 2015

Peiling: 17 procent achter Porosjenko, 8 procent achter kabinet

De populariteit van president Petro Porosjenko is dramatisch gedaald, want nog maar 17 procent van de Oekraïners vindt dat hij het goed doet. Dat is een slechtere score dan zijn voorganger Viktor Janoekovitsj in de laatste maanden van diens regeerperiode. Porosjenko had in de zomer van 2014 nog 47 procent van de Oekraïners achter zich staan.

Porosjenko heeft de minste aanhangers in het zuiden en oosten van het land. Daar vindt respectievelijk 7 en 11 procent dat de president het goed doet. Echter, ook in in het westen en midden van het land hoeft hij niet meer op veel steun rekenen. Janoekovitsj kreeg daar eind 2013 nog 20 procent achter zich. Porosjenko zit daar nu met 21 à 22 procent steun maar net boven.

Uit een peiling van Gallup blijkt dat nog maar 8 procent vertrouwen heeft in het kabinet van premier Arseni Jatsenjoek, nog maar een derde van wat het eind 2014 was. Slechts 5 procent van de ondervraagden vindt bovendien dat het kabinet op de goede weg is bij het aanpakken van de corruptie. Het vertrouwen in het kabinet is op het laagste niveau sinds Gallup begon met de peilingen in 2006.

Bron: Gallup

Geen opmerkingen: