vrijdag 22 januari 2016

Porosjenko's partij wil pro-Oekraïne campagne gaan voeren in Nederland

De partij Solidariteit van president Petro Porosjenko gaat een pro-Oekraïense campagne voeren in Nederland, om het imago van het land te verbeteren in de aanloop naar het raadgevende referendum op 6 april. Initiatiefnemer is Oleksej Hontsjarenko, e plaatsvervangend fractievoorzitter van het Blok-Porosjenko in het Oekraïense parlement.

''De propagandamachine van het Kremlin zal op volle toeren gaan draaien in het zicht van het referendum. Verwacht mag worden dat Rusland de Oekraïners neer zal zetten als terroristen, daarbij gebruik makend van de vrees voor nieuwe aanslagen na de eerdere aanslagen in Europa'', Hontsjarenko.

Als het om misleiding gaat, neemt Hontsjarenko als voorbeeld het filmpje van begin deze week waarin zogenaamde soldaten van het Azovbataljon dreigen met aanslagen in Nederland als het ja zegt tegen het associatieverdrag. ''Onze regering moest zich vervolgens verweren tegen deze misinformatie. Dat dit nodig was, komt omdat we tot nu toe te weinig hebben gedaan om een positief beeld van Oekraïne in Europa te scheppen.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: