dinsdag 16 februari 2016

Volksfront blijft vierkant achter Jatsenjoek staan

Het kabinet blijft de steun houden van het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek, al is dat vooral om te voorkomen dat er vervroegde verkiezingen komen. De parlementsfractie heeft volgens vicefractievoorzitter Viktoria Sjoemar unaniem gestemd voor het aanblijven van het kabinet. Er wordt door Sjoemar en fractievoorzitter Maksim Boerbak dan ook niet op gerekend dat er fractiegenoten zijn die vandaag voor een motie van wantrouwen stemmen.

Sjoemar en Boerbak gaan er vanuit dat er voldoende stemmen voor zo'n motie te vinden zijn in het parlement. Toch hoeft dat niet het einde te zijn van het kabinet. ''De onderhandelingen met andere fracties gaan door'', zegt Sjoemar. Maar volgens Boerbak is de kans groot dat het Volksfront uit de regeringscoalitie stapt die nu nog wordt gevormd met het Blok-Porosjenko, Zelfredzaamheid en de Moederlandpartij.

Het Volksfront heeft in de peilingen nog nauwelijks aanhang over en ziet daarom nieuwe verkiezingen met angst en beven tegemoet. De kans is groot dat de partij niet eens de kiesdrempel meer haalt, terwijl zij bij de verkiezingen van oktober 2014 bijna even groot werd als het Blok-Porosjenko.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: