donderdag 17 maart 2016

Juncker: in april voorstel afschaffing visumplicht

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie heeft vanmorgen op een persconferentie in Brussel aangekondigd dat in de loop van volgende maand het langverwachte voorstel komt om de visumplicht voor Oekraïners af te schaffen. De persconferentie gaf Juncker samen met president Petro Porosjenko en Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad.

''Oekraïne heeft gisteren nog een belangrijke stap gezet door een wet aan te nemen die het overheidsbestuurders en topambtenaren verplicht om hun inkomsten digitaal te melden. Ook zijn inmiddels alle leden van het Anti-Corruptiebureau benoemd. Daarmee is de weg vrij om met het voorstel te komen om de visumplicht af te schaffen'', merkte Juncker op.

Ook Tusk liet zich positief uit over de hervormingen die Oekraïne heeft doorgevoerd. ''Het rapport van onze onderzoekscommissie viel in december al positief uit en sindsdien is nog een aantal belangrijke besluiten genomen door het Oekraïense parlement.'' Inmiddels heeft ook Martin Schulz, de voorzitter van het Europese Parlement, zich positief uitgelaten over afschaffing van de visumplicht in de loop van 2016.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: