zaterdag 30 april 2016

McDonald's nu Mc met separatistenvlag Loehansk

McDonald's overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen ondernemers die vanuit een restaurant in de stad Loehansk dat het Amerikaanse bedrijf twee jaar geleden om veiligheidsredenen dicht deed hamburgers en friet verkopen op een manier die wel erg veel lijkt op die van McDonald's. Op de gevel staat alleen nog 'Mc', de rest van de oorspronkelijke naam is weggehaald. Er is een vlag van de Volksrepubliek Loehansk voor in de plaats gekomen.

Advocaten zoeken nu voor McDonald's uit of er iets tegen te doen valt. Dat zal niet eenvoudig zijn, want de Volksrepubliek Loehansk wordt internationaal niet erkend. Het persbureau Reuters constateerde afgelopen week aan de hand van foto's op sociale media dat vanuit het 'gekaapte' restaurant hamburgers worden verkocht in de originele McDonald's verpakking.

Of dat werkelijk het geval is, viel echter niet te verifiëren. Op twee telefoonnummers die bij het restaurant zouden behoren werd opgenomen door mensen die zeiden dat ze er niets mee te maken hadden. Het ministerie van Handel van de separatisten in Loehansk zei ook van niets te weten.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: