zondag 29 mei 2016

Waarnemers OVSE beschoten, drone neer gehaald

Waarnemers van de OVSE zijn afgelopen vrijdag beschoten door pro-Russische rebellen. De waarnemers bevinden zich toen tussen het al maandenlang door pro-Russische rebellen bestookte industrieterrein van Avdiivka en de plaats Jatsnoevata. Er raakte niemand gewond. Plaatsvervangend leider Alexander Hug van de OVSE-missie zei later tijdens een persconferentie dat de gebeurtenissen in Oost-Oekraïne nog altijd de aandacht van de internationale media verdienen.

Hij wees in dit verband op de lange rijen bij de controleposten langs de frontlijn. Recentelijk kwam nog een man om die in de wachtrij stond. Ook vallen er regelmatig slachtoffers onder de bevolking door landmijnen.

Pro-Russische rebellen schoten vrijdag ook een onbemand verkenningsvliegtuigje van de OVSE uit de lucht bij de door hen bezette stad Horlivka. In een persverklaring noemt de OVSE het neerschieten van de drone een provocatie. ''Wij waarschuwen vooraf dat we gaan vliegen. Bovendien is een vergissing uitgesloten, want het vliegtuigje is voorzien van duidelijke herkenningstekens.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: